top of page

YES Bureau

15-16 de diciembre del 2023 - London, United Kingdom

El passat desembre, la JSC vam ser presents al segon Bureau de la YES, que va tenir lloc a la ciutat de Londres, Anglaterra. Durant els dies 15 i 16, els representants socialistes joves d’arreu d’Europa ens vam reunir per decidir la direcció de la organització.

 

En primer lloc, es va aprovar l’agenda dels anteriors meetings i es van presentar els reports del Presidium (President, Secretary-General, Control Comission President, etc), que també es van aprovar.

En aquest punt, totes les organitzacions vam presentar un resum de la situació política actual de la nostra regió: des de la JSC vam informar sobre l’episodi de desgovern de la Generalitat, la gestió nefasta de les administracions públiques entre d’altres. També es va destacar la poca previsió del Govern de la situació de la sequera a Catalunya, una qüestió que els experts ja avisaven i tot i així l’executiu català no va reaccionar a temps. Els deficients resultats de l’informe PISA, una mostra de la realitat del baixíssim nivell d’educació dels alumnes catalans i catalanes.

 

Seguidament, es va tractar el calendari dels propers mesos en clau europea, tenint les eleccions al PArlament Europeu molt en ment donat que són les que marcaran els primers sis mesos del calendari de les organitzacions. A nivell organitzatiu també es van aprovar documents interns com ara el pressupost per aquest 2024, i modificacions als estatuts.

 

A posteriori, vam passar a defensar i votar les resolucions presentades per diverses organitzacions polítiques, com es veu a continuació:

 

 1. Resolution for an embargo on supplies of weapons to Egypt

 2. Fighting against bullying - Resolució Presentada per JSC. Aquesta resolució va ser aprovada per unanimitat per tot el Bureau de la YES

 3. No one is illegal - safe routes to Europe!

 4. Against wage dumping and exploitation: end pseudo-self employment in the care sector!

 5. Rape as a weapon of war is a crime against humanity - Resolució Recolzada per JSC juntament amb Alemanya, França i Austria

 6. Accessions to the EU for a Better Future 

 7. Solidarity against terrorism: Unmasking PKK affiliates 

 8. Ban disposable vapes across Europe

 9. Free tap water in entertainment venues across Europe

 10. Inheritance for all! - Because everyone should inherit what belongs to a few today 

 11. For the creation of a free European film platform

 12. For a European Medical Aid System

 13. Humanitarian situation in Palestine and the need for a ceasefire 

 

Un cop debatudes i votades totes les resolucions, es va fer un update de la Campanya del Parlament Europeu, i finalment es van aprovar les noves coordinacions de la YES, amb tots els candidats/es aprovats/des.

 

Finalment, un cop haver tractat satisfactòriament tots els punts de l’Agenda d’aquest Bureau, es va clausurar fins a la propera vegada, al cap de sis mesos, a l’any 2024. Així doncs, la JSC tanquem un altre Bureau de la YES en el que hem tornat a tenir protagonisme portant endavant una proposta de resolució que és una de les preocupacions dels joves i dels infants més grans com és la creixent onada de bullying i/o cyberbulling.

D’aquesta manera seguirem la JSC en els pròxims Bureaus, presents i actives, aportant idees i treballant conjuntament amb els nostres companys i companyes d’arreu d’Europa.

WhatsApp Image 2024-03-27 at 3.53.58 PM.jpeg
IMG_1398.JPG
WhatsApp Image 2024-03-27 at 3.52.58 PM.jpeg
bottom of page